AcasăUtileContact si Program STB Bucuresti

Contact si Program STB Bucuresti

STB – Societatea de Transport București este principala companie de transport public de persoane din București și județul Ilfov. In trecut societatea se numea RATB – regia autonoma de transport public Bucuresti.

In prezent STB este una dintre cele mai utilizate companii de transport persoane din Bucuresti. Compania administreaza si controleaza transportul public terestru din Bucuresti operand atat cu autobuze, troleibuze sau tramvaie.

STB SA dispune de aproximativ 2000 de vehicule (autobuze, troleibuze şi tramvaie) care efectuează, anual, peste 700 milioane de călătorii.

Contact STB Bucuresti

Contact STB call center: (+4)021 9391

Adresă: B-dul Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, Bucureşti
Program de lucru: Luni-Vineri: 07:00-15:00

Reclamatii si sesizari cu privire la serviciile STB se pot depune fie online pe email la STB sau la numarul de contact STB Bucuresti.

Program STB valabil in 2023

Programul de circulatie pentru STB este exemplificat dupa cum urmeaza:

Program STB Tramvaie

Liniile de tramvaie sunt: 1 – 3 – 5 – 7 – 10 – 11 -14 – 16 – 19 – 21 – 23 – 24 – 25 – 27 – 32 -36 – 40 – 41 – 44 – 45 – 47 – 55.

Tramvaiele STB intra in circulatie la ora 5:00 de la capat de linie iar ultima cursa pentru tramvaie, plecare capat de linie este ora 23:00. Pentru sarbatorile legale sau pentru programrul STB de sambata inclusiv duminica programul poate fi modificat.

Program STB autobuze

Autobuzele STB au un program de baza in intervalul 5:00 – 22:30 insa pentru anumite rute programul poate incepe de la ora 4:30 respectiv se poate incheia la ora 23:00.

Rutele mai aglomerate cu un trafic ridicat au de regula si un program mai lung de functionare insa acest lucru nu este garantat in totalitate. Pentru aceste aspecte luati intotdeauna o marja pentru a beneficia de ultimul autobuz de pe traseele STB.

Troleibuzele au un program asemanator cu cel al autobuzelor si aici putem avea mdoficari in functie de solicitarile pentru linia respectiva.

Program STB de noapte

STB a infintat linii de noapte care vor circula toata noaptea insa aici avem un program special mai precis un interval intre curse de aproximativ o ora.

Iti recomandam sa urmaresti in ghidul nostru modul de contact Orange Romania

Tarife si abonamente STB 2023

Portofelul electronic este un titlu de călătorie care poate fi încărcat pe cardul de transport și se validează în mod obligatoriu în toate vehiculele utilizate, la echipamentele electronice montate în acest scop.

Acest titlu de călătorie poate fi utilizat doar în cazul călătoriilor metropolitane. Astfel, odată cu validarea cardului de transport în primul vehicul utilizat va fi dedusă suma de 3 lei din portofelul electronic, reprezentând contravaloarea unei călătorii metropolitane.

Atunci când cardul este validat în mai multe vehicule, în perioada de valabilitate a călătoriilor metropolitane de 90 de minute, validatorul afișează mesajul “Transfer de pe linia X pe linia Y”. Prin consultarea cardului, validatorul afișează câte minute mai este valabil titlul de călătorie.

Abonamentul STB costa in prezent 80 de lei lunar.

Suprataxa este un titlu de călătorie cu tarif special, în valoare de 80 lei, emisă în momentul controlului persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea. În cazul achitării suprataxei, agenții de control nu mai întocmesc proces-verbal de contravenție.

Plata suprataxei se poate realiza la agenții de control, cu bani cash sau cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), inclusiv dacă acesta este înrolat pe telefonul mobil sau pe ceasul cu wallet integrat.

Care este valoarea cardului de suprataxă și ce valabilitate are acesta conform noii oferte tarifare?

Conform noii oferte tarifare, valoarea cardului de suprataxă este de 80 de lei, iar plata acestuia permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, doar în ziua în care a fost emis, până la ora 24:00 (ulterior valabilitatea acestuia expiră).

website oficial: stbsa.ro

Te mai poate interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img