AcasăUtileIndex Hidroelectrica - Transmite indexul autocitit

Index Hidroelectrica – Transmite indexul autocitit

Cum se poate transmite un index la Hidroelectrica pentru a plati o factura pe un consum autocitit si nu estimat. Analizam modaul prin care poti trimite indexul la Hidroelectrica daca esti un client nou si inca nu ai facut acest lucru.

Hidroelectrica a devenit unul dintre principalii furnizori de energie electrica datorita preturilor foarte bune practicate de companie pe KW/h. O multime de clienti au ales sa isi schimbe furnizorul actual cu Hidroelectrica iar numarul de clienti gestionati de companie in ultimul an a devenit unul foarte mare.

Transmitere index autocitit la Hidroelectrica

Modul de transimtere index pentru abonatii Hidroelectrica este urmatorul:

Indexul autocitit Hidroelectrica poate fi comunicat doar in perioada 24 pana pe 28 a lunii curente la numarul de telefon 0800 800 359 (APEL GRATUIT).

Pentru transmiterea indexului veti avea nevoie de codul atribuit locului de consum si pe care il regasiti in factura de energie electrica. Informatii suplimentare  puteti obtine prin apelarea  serviciului Call Center la numarul de telefon: 021.9834 

Trimite index online la Hidroelectrica prin portalul clientilor – Vezi aici

Daca alegi sa nu trimiti indexul la Hidroelectrica se va factura un consum estimat pe baza conventiei de consum semnata in contractul cu Hidroelectrica.

Retineti faptul ca, citirea contorului este realizată periodic de operatorul de distributie  sau prin autocitire, de către client.

De ce este esential sa transmiti un index Hidroelectrica:

  • vei plati pe factura consumul real;
  • nu vei plati un consum estimat care poate fi mai mare fata de cel real;
  • vei sti intotdeauna cat platesti pentru consumul de energie electrica la Hidroelectrica.

Ce reprezinta conventia de consum ?

Convenţia de consum încheiată de către furnizor cu clientul final este obligatorie, datele de consum înscrise în aceasta vor fi utilizate şi pentru facturarea  cantitatilor de energie electrica în cazul în care nu este citit/autocitit indexul Hidroelectrica cu echipamentului de măsurare.

Cum se poate plati factura Hidroelectrica?

Daca te-ai asigurat ca ai trimis indexul Hidroelectrica autocitit in perioada de transmitere index, atunci poti plati factura Hidroelectrica linistit prin urmatoarele metode:

1. In Aplicația ONLINE a băncii, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură
2. La Automatele de plată disponibile in magazine sau la parteneri;
3. Prin scanarea Codului de Bare, la partenerii care au această facilitate
4. Prin DIRECT DEBIT
Mandatul de Direct Debit – Se pot încheia, fie prin aplicația ONLINE a băncii respective, fie în baza completării și depunerii Mandatului de Direct Debit la banca al cărui client sunteți si este intrabancar.
CODUL de CLIENT, de forma 9900000001 – începe cu 99 și are 10 cifre – este elementul de identificare, pe care trebuie să îl treceți în Mandatul de Direct Debit.

Oricine, chiar dacă este sau nu este clientul nostru, pe IBAN-ul său, poate încheia Mandat de Direct Debit :
– pentru oricine este client Hidroelectrica
– pentru câți clienți dorește.
Un client al Hidroelectrica poate avea un singur Mandat de Direct Debit.

Nu merge sa trimit un index la Hidroelectrica ?

In situatia in care nu reusesti transmiterea indexului autocitit la Hidroelectrica, este necesar sa identifici urmatoarele aspecte:

  • verifica daca este perioada de transmitere index;
  • virifica daca ai introdus corect datele pentru transmiterea indexului Hidroelectrica;
  • intampini o problema tehnica pe portalul oficial.

In cazul in care nu poti trimite indexul la Hidroelectrica va sugeram sa sunati la departamentul de relatii cu clientii Hidroelectrica – call center – 021.9834 

Datorita numarului mare de clienti este posibil sa se raspunda mai greu iar in acest caz va sugeram sa incercati totusi sa intrati in legatura cu operatorii astfel incat sa nu depasiti termenul de transmitere index.

Aplicatia online Hidroelectrica

Anul acesta Hidroelectrica a anuntat lansarea unei aplicatii online in baza careia se pot facilita mai repede accesul la date precum:

  • plata factura Hidroelectrica;
  • transmitere index Hidroelectrica;
  • istoric facturi si comparatie consum;
  • alte functii pentru clientii Hidroelectrica.

Iti mai recomandam sa te informazi despre cum poti intra in contact cu Enel pentru informatii servicii si transmitere index autocitit.

Te mai poate interesa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img